Title:

Naukowe badania Miodów Manuka MGO

Creator:

Henle, Thomas

Publisher:

youTube

Date:

2009

Abstract:

Miód z krzewu Manuka jest stosowany w przypadku takich problemów jak: choroby układu pokarmowego i jelit, wrzody żołądka, helicobacter, gronkowiec, trądzik, egzema, infekcje bakteryjne, zakażenia ran i choroby skóry. Wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia oraz samopoczucia człowieka. Źródło unikatowych właściwości miodu Manuka pozostawało niezbadane aż do 2006r, kiedy to niemiecki naukowiec, profesor Thomas Henle, wykazał, że za trwałe i wyjątkowe właściwości miodu Manuka odpowiada wyłącznie niezwykle wysoka zawartość naturalnie występującego methyglyoxalu (MGO). Odkrycie to zostało opublikowanie w czasopiśmie Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku. Thomas Henle - niemiecki profesor jest autorempracy pt. „Odżywianie molekularne i badania żywności". W filmie, "Naukowe badania Miodów Manuka MGO"Henle wyszczególnia rezultaty badań, które identyfikują methylglyoxal jako główny bakteriobójczy element składowy w Miodzie Manuka. Profesor Henle znajduje się w czołówce światowych chemików żywności i badaczy węglowodanów zawartych w żywności. Od 1991 opublikował ponad 80 prac naukowych. Profesor Henle jest współredaktorem czasopisma European Food Research and Technology, przewodniczącym Niemieckiego Stowarzyszenia Chemii Żywności.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001562

Subject and Keywords:

technologia żywności ; produkcja żywności ; miody ; methyglyoxal ; właściwości lecznicze

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: