Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

Publisher:

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

Place of publication/creation:

Warszawa

Abstract:

Polska Federacja Producentów Żywności została powołana w celu zapewnienia efektywnego współudziału podmiotów gospodarczych w tworzeniu prawnych, organizacyjnych i ekonomicznych warunków rozwoju sektora żywnościowego, jednej z największych i najsilniejszych gałęzi polskiej gospodarki. Członkami PFPŻ są wiodące firmy i organizacje związane z szeroko rozumianym rynkiem żywności w Polsce. Polska Federacja Producentów Żywności działa od ośmiu lat. Jej działalność opiera się na trzech podstawowych filarach: 1) Organizacja - tylko występując wspólnie, przedsiębiorstwa mogą skutecznie reprezentować swoje stanowiska. Występowanie w ramach organizacji zapewnia im, że ich głos będzie wysłuchany zarówno na szczeblu administracji państwowej jak i Parlamentu RP i UE. Organizacja daje realną możliwość wpływania na kształt zarówno makro jak i mikro otoczenia firmy i przyczynienia się do rozwoju całego sektora żywnościowego. 2) Współpraca - będąc organizacją stworzoną przez przemysł, PFPŻ udowadnia, że niezależnie od rywalizacji na dynamicznie rozwijającym się rynku żywności— możliwa jest współpraca zarówno przedsiębiorstw sektora żywności pomiędzy sobą, jak i przemysłu z administracją rządową, samorządową i parlamentem. PFPŻ stwarza unikatową platformę do współpracy pomiędzy firmami. Możliwość korzystania z wiedzy i doświadczenia firmowych ekspertów stanowi o sile i doskonałym merytorycznym przygotowaniu opracowanych przez PFPŻ dokumentów i opinii. 3) Oddziaływanie - przedstawiciele PFPŻ aktywnie reprezentują opracowane w komisjach roboczych Federacji stanowiska i opinie. Głos PFPŻ słyszany jest zarówno na forum odpowiednich resortów jak i Parlamentu RP i UE oraz mediów. PFPŻ jest postrzegana przez administrację państwową i parlamentarzystów jako kompetentny i wiarygodny partner, twardo broniący interesów polskiego przemysłu żywnościowego. Na stronie WWW zamieszczono informacje o PFPŻ, jej działalności, statucie, strukturze, komisjach, etc., także aktualne wiadomości o tym co dzieje się w sektorze produkcji żywności.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001592

Language:

pol

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:179669

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Mar 8, 2022

In our library since:

Oct 22, 2012

Number of object content hits:

28

Number of object content views in HTML format

7

All available object's versions:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/190515

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information