Title:

EuroFIR

Publisher:

EuroFIR

Place of publication/creation:

Bruksela

Date:

cop. 2010-2011

Abstract:

The European Food Information Resource Network jest projektem finansowanym z Unii Europejskiej. Projekt dotyczy jakości żywności i jest koordynowany przez Instytut Badań Żywności (Institute of Food Research-IFR). Uczestniczą w nim partnerzy ze środowisk akademickich, przemysłu i laboratoria rządowe. Celem EuroFIR jest rozwój, zarządzanie, publikowanie i wykorzystanie danych dotyczących składu żywności, a także promowanie międzynarodowej współpracy i harmonizacji poprzez poprawę jakości danych, wyszukiwania w bazie danych i standardów. EuroFIR oferuje unikalną gamę standardowych informacji na temat żywności dla osób lub organizacji, takich jak dietetycy, naukowcy, studenci, przemysł, programiści, instytucje publiczne, uczelnie. Strona WWW zawiera przegląd informacji na temat EuroFIR i na temat prowadzonych badań naukowych. Dostępne są sekcje szkolenia EuroFIR, wydarzenia oraz lista publikacji, teksty biuletynów, streszczenia, sprawozdania, raporty, referaty konferencyjne.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001667

Subject and Keywords:

technologia żywności ; jakość żywności ; standardy żywności ; UE (Unia Europejska)

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: