Title:

Fishonline

Publisher:

Marine Conservation Society

Place of publication/creation:

Ross-on-Wye

Date:

cop. 2011

Abstract:

Fishonline - to przewodnik zakupowy owoców morza opracowany przez organizację Marine Conservation Society. Jest wyczerpującym podręcznikem gatunków ryb dostępnych w Wielkiej Brytanii dla kucharzy i sprzedawców detalicznych i wszystkich zainteresowanych. Ma na celu uzupełnienie wiedzy konsumentów i pomoc w świadomym wyborze ryb i owoców morza. Korzystając z tej strony, można dowiedzieć się jakie ryby pochodzą z dobrze zarządzanych źródeł i lub zostały złowione przy użyciu metod, które minimalizują uszkodzenia morskich gatunków lub siedlisk. Strona zapewnia informacje o zagrożonych zasobach rybnych i listę gatunków alternatywnych oraz informacje na temat odnawialnych źródeł ryb. Znaleźć tu można światowe i regionalne mapy obszarów połowowych, dane statystyczne na temat stanu światowych zasobów ryb i opisy wszystkich głównych metod połowu. Istnieje również słowniczek terminów ekologii morskiej i rybołówstwa.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001857

Subject and Keywords:

rybactwo ; konsumpcja ryb ; przemysł rybny ; rybołówstwo

Language:

eng

KBN:

Rybactwo

UKD:

63 Rolnictwo ; 639 Rybołówstwo. Rybactwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: