Fishonline
Marine Conservation Society
Ross-on-Wye
cop. 2011
Fishonline - to przewodnik zakupowy owoców morza opracowany przez organizację Marine Conservation Society. Jest wyczerpującym podręcznikem gatunków ryb dostępnych w Wielkiej Brytanii dla kucharzy i sprzedawców detalicznych i wszystkich zainteresowanych. Ma na celu uzupełnienie wiedzy konsumentów i pomoc w świadomym wyborze ryb i owoców morza. Korzystając z tej strony, można dowiedzieć się jakie ryby pochodzą z dobrze zarządzanych źródeł i lub zostały złowione przy użyciu metod, które minimalizują uszkodzenia morskich gatunków lub siedlisk. Strona zapewnia informacje o zagrożonych zasobach rybnych i listę gatunków alternatywnych oraz informacje na temat odnawialnych źródeł ryb. Znaleźć tu można światowe i regionalne mapy obszarów połowowych, dane statystyczne na temat stanu światowych zasobów ryb i opisy wszystkich głównych metod połowu. Istnieje również słowniczek terminów ekologii morskiej i rybołówstwa.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
click here to follow the link
DIGONLINE001857
rybactwo ; konsumpcja ryb ; przemysł rybny ; rybołówstwo
eng
Rybactwo
63 Rolnictwo ; 639 Rybołówstwo. Rybactwo
text/html
Synat
This publication is unavailable to your account. If you have more privileged account please try to use it or contact with the institution connected to this digital library.
Citation style: Chicago ISO690