Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Journal of Cereal Science

Date:

1983-

Contributor:

MacRitchie, F.

Publisher:

Elsevier

Access date:

2011.03.24

Abstract:

The Journal of Cereal Science zostało założone w 1983 roku w celu zapewnienia międzynarodowego forum dla publikacji oryginalnych prac naukowych, obejmujących wszystkie aspekty nauk o zbożach związanych z funkcjonalnością i właściwościami odżywczymi zbóż i ich produktów pochodnych. Czasopismo publikuje również artykuły krytyczne i przeglądowe na temat oceny, stanu i przyszłych kierunków badań w konkretnych dziedzinach nauki o zbożach oraz komunikaty o obecnych istotnych postępach w badaniach. Publikowane artykuły dotyczą: składu i analizy ziaren zbóż w odniesieniu do jakości końcowego wykorzystania; morfologii, biochemii, biofizyki ziaren zbóż, ich istotnych właściwości żywieniowych; struktury i właściwości fizykochemicznych i składników odżywczych składników ziaren zbóż takich jak polisacharydy, proteiny, oleje, enzymy, witaminy i minerały, przechowywania zbóż i ich pochodnych, wpływu na jakość, wartości odżywczych, genetykii patologii zbóż, produktów przemysłowych (np. pochodnych skrobi, syropów, koncentratów białkowych) z ziaren zbóż i ich technologii, genomiki. Na stronie wydawcy dostępne są spisy treści i abstrakty artykułów. Dostęp do pełnych tekstów jest możliwy za opłatą, lub dla subskrybentów.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001884

Language:

eng

KBN:

Rolnictwo

UKD:

63 Rolnictwo ; 633.1 Rośliny zbożowe

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:187277

ISSN:

0733-5210

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Oct 23, 2018

In our library since:

Nov 14, 2012

Number of object content hits:

35

Number of object content views in HTML format

8

All available object's versions:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/198380

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
Journal of Cereal Science Oct 23, 2018
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information