Title:

Dairy Science and Food Technology

Contributor:

Mullan, Michael

Publisher:

Dairy Science and Food Technology

Date:

cop. 2002-2010

Abstract:

Strona Dairy Science and Food Technology stworzona przez dr Michael Mullana z Northern Ireland College of Agriculture, Food and Rural Enterprise, zawiera informacje na temat przemysłowych zastosowań bakterii kwasu mlekowego i ich bakteriofagów, systemów antybakteryjnych w mleku i czynników wpływających na jakość i wydajność sera. Znajdują się tu także sekcje informacji na temat prebiotyków, modelowania w technologii żywności, i podsumowanie informacji o pakowaniu w warunkach wysokociśnieniowych. Strona jest skierowana do studentów i praktyków, a także wszystkich zainteresowanych nauką i technologią mleka. Dostępne jest forum dyskusyjne, zestaw linków zewnętrznych oraz zestawienie literatury.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001890

Subject and Keywords:

technologia żywności ; produkcja żywności ; przetwarzanie żywności

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: