Title:

University of Helsinki: Department of Food and Environmental Sciences

Publisher:

University of Helsinki

Place of publication/creation:

Helsinki

Date:

cop. 2006

Abstract:

Wydział Technologii Żywności i Ochrony Środowiska powstał w 2010 roku w wyniku połączenia Department of Food Technology oraz Department of Applied Chemistry and Microbiology. Misją Wydziału Technologii Żywności i Ochrony Środowiska jest odkrywanie i upowszechnianie wiedzy o żywności i przetwarzaniu biomateriałów. Działalność naukowa i dydaktyczna koncentruje się wokół: technologii żywności, technologii przetwórstwa spożywczego, chemii i fizyki żywności, technologii pakowania, technologii mięsa, technologii mlecznej i technologii zbóż. Na wydziale pracuje kilka grup badawczych, których działalność jest uznawana zarówno w kraju jak i na całym świecie. Wydział dysponuje nowoczesnymi urządzeniami laboratoryjnymi. Na stronie WWW można znaleźć szczegóły badań i informacje o kształecniu prowadzonym na Wydziale.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001891

Subject and Keywords:

ośrodki edukacyjne ; technologia żywności ; rolnictwo ; Finlandia

Language:

fin ; eng

KBN:

Rolnictwo ; Technologia żywności

UKD:

378 Szkolnictwo wyższe ; 63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: