Title:

Food Technology

Contributor:

Swientek, Bob

Publisher:

Institute of Food Technologists

Place of publication/creation:

Chicago, IL

Date:

1999-

Abstract:

Food Technology jest czasopismem wydawanym przez Institute of Food Technologists (IFT). Celem redakcji jest przedstawienie informacji na temat rozwoju nowych i ulepszonych źródeł żywności, produktów i procesów, ich właściwego wykorzystania przez przemysł i konsumentów, ich skutecznej regulacji przez agencje rządowe. Publikowane artykuły i felietony dotyczą wszystkich aspektów żywności, od uprawy i zbioru do produkcji, dystrybucji i konsumpcji. Tematy publikacji obejmują automatyzację, biochemię, biologię, biotechnologię, chemię, trendy konsumenckie, edukację, analizy energetyczne, inżynierię, doświadczenia, bezpieczeństwo żywności, gastronomię, składniki żywności, etykietowanie, analizy laboratoryjne, zarządzanie, marketing, mikrobiologię, nanotechnologię, żywienie i zdrowie, pakowanie, kontrolę zanieczyszczeń, przetwarzanie, rozwój produktów, zapewnienie jakości, rozporządzenia, zarządzanie łańcuchem dostaw oraz zrównoważony rozwój. Strona umożliwia dostęp do pełnych tekstów w aktualnym wydaniu. Dostęp do poprzednich edycji jest możliwy dla subskrybentów. Artykuły są w formacie PDF.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001892

Subject and Keywords:

technologia żywności ; czasopisma ; nauki o żywności ; składniki żywności ; zrównoważony rozwój

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: