Title:

Institute of Food Technologists

Title version:

IFT

Publisher:

Institute of Food Technologists

Place of publication/creation:

Chicago, IL

Date:

2011.03.24

Abstract:

The Institute of Food Technologists (IFT) jest amerykańskim nie naukowym stowarzyszeniem non-profit, które gromadzi specjalistów w naukach o żywności i technologii żywności oraz zawodów z nimi związanych. Przez ponad 70 lat Instytut Technologów Żywności (IFT) uwalniał potencjał społeczności zajmującej się naukami o żywności, tworząc dynamiczne globalne forum członków z ponad 100 krajów, by mogli dzielić się wiedzą, uczyć się i rozwijać. IFT pomaga członkom połączyć się osobiście, jak i za pośrednictwem naukowych i technicznych miejsc edukacji i forów, takich jak największe na świecie targi żywności, poprzez publikacje, etc. Strona WWW zawiera informacje na temat IFT i jego podgrup, publikacje, imprezy, zasoby użyteczne w przemyśle spożywczym, oraz informacje o edukacji i zatrudnieniu w branży technologii żywności.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001894

Subject and Keywords:

technologia żywności ; stowarzyszenia branżowe ; nauki o żywności ; przemysł spożywczy ; USA

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: