Food Hydrocolloids
Williams, P. A.
Elsevier
1998-
Food Hydrocolloids publikuje wyłącznie oryginalne prace naukowe, zawierające wyniki nowatorskich badań o wysokiej jakości naukowej. Obszary badań obejmują podstawowe i stosowane aspekty charakterystyki i funkcji makrocząsteczek w systemach żywności. Hydrokoloidy w tym kontekście zawierają polisacharydy, zmodyfikowane polisacharydy i białka działające samodzielnie lub w mieszaninie z innymi składnikami żywności, środki zagęszczające, substancje żelujące, środki powierzchniowo czynne. Food Hydrocolloids obejmuje w szczególności: pełny zakres zachowań hydrokoloidu, w tym procedur izolacji, chemicznych i fizykochemicznych charakteryzacji, aż do końcowego wykorzystania i analizy w gotowych produktach spożywczych, mechanizmy żelujące, synerezy i synergizm polimeru w procesie żelowania; stabilność koloidów lub właściwości organoleptyczne. CzasopismoFood Hydrocolloidsjest adresowane do naukowców i technologów żywności, menedżerów zaangażowanych w rozwój i produkcję żywności. Czasopismo jest publikowane 6 razy w roku przez Elsevier Science. Strona zawiera informacje na temat zakresu pisma i informacje dla autorów. Spis treści i streszczenia są dostępne bez opłat od roku 1998 (tom 12) do chwili obecnej. Pełne teksty artykułów są dostępne tylko dla subskrybentów.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
click here to follow the link
DIGONLINE001895
technologia żywności ; żywność ; czasopisma ; chemia
eng
Technologia żywności
63 Rolnictwo
text/html
0268-005X
Synat
This publication is unavailable to your account. If you have more privileged account please try to use it or contact with the institution connected to this digital library.
Citation style: Chicago ISO690