Title:

Center for Integrated Food Manufacturing

Publisher:

Purdue University

Place of publication/creation:

West Lafayette, IN

Date:

cop. 2010

Abstract:

The Center for Integrated Food Manufacturing (CIFMC) na Uniwersytecie Purdue to interdyscyplinarny zespół, który prowadzi badania podstawowe i stosowane, prowadzące do poprawy produkcji żywności poprzez inżynierię procesową i zaawansowane technologie. Ponadto Centrum prowadzi warsztaty edukacyjne w zakresie przetwarzania i technologii dostosowanych do przemysłu spożywczego. CIFMC jest związany z Center for Advanced Manufacturing, który został niedawno utworzony na Purdue University. Zadaniem Centrum jest partnerstwo dla przemysłu spożywczego w celu poprawy procesów produkcji żywności, zwłaszcza w stanie Indiana. W CIFM naukowcy i specjaliści w dziedzinie żywności, którzy rozumieją, fizyczne, chemiczne i mikrobiologiczne właściwości i zachowania żywności pracują wspólnie z inżynierami, aby zoptymalizować projektowanie procesów żywności, systemów sterowania i sieci przemysłowych, by prowadzić efektywną i bezpieczną produkcję żywności. Strona zawiera szczegółowe informacje dotyczące projektów badawczych CIFMC, planów na przyszłość, wydarzenia i nowości.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001899

Subject and Keywords:

technologia żywności ; produkcja żywności ; przetwarzanie żywności ; USA

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: