Title:

Journal of Food Engineering

Contributor:

Singh, R.P.

Publisher:

Elsevier International Society of Food Engineering

Date:

1982-

Access date:

2011.03.24

Abstract:

Journal of Food Engineering jest czasopismem naukowym publikującym wyniki badań naukowych i prace przeglądowe na każdy temat mający związek z żywnością i inżynierią, w szczególności tematy mające znaczenie dla przemysłu, w tym: właściwości inżynierii żywności, żywności i fizyki, chemii fizycznej, przetwarzanie, pomiar, kontrola, pakowanie, przechowywanie i dystrybucja; aspekty inżynierii projektowania i produkcji żywności i usług gastronomicznych oraz cateringowych, projektowanie i eksploatacja procesów spożywczych, maszyn i urządzeń, ekonomika inżynierii żywności, w tym ekonomia alternatywnych procesów. Czasopismo jest skierowane przede wszystkim do inżynierów chemików, a także innych specjalistów pracujących w sektorze żywności. Wydawany jest w 16 razy w roku przez wydawnictwo Elsevier. Strona WWW czasopisma zawiera informacje o zakresie tematycznym periodyku i informacje dla autorów. Spisy treści i abstrakty są dostępne bezpłatnie do przeglądania, począwszy od 1982 (tom 1). Dostępna jest również wyszukiwarka słów kluczowych. Pełne teksty artykułów dostępne są tylko dla subskrybentów.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001900

Subject and Keywords:

technologia żywności ; czasopisma ; inżynieria żywności ; przetwarzanie żywności

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

ISSN:

0260-8774

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: