Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: European Food Information Council

Title version:

Europejska Rada Informacji o Żywności

Publisher:

European Food Information Council

Place of publication/creation:

Bruksela

Abstract:

The European Food Information Council (EUFIC) - Europejska Rada Informacji o Żywności jest organizacją typu non-profit, która dostarcza potwierdzonych naukowo informacji dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności oraz powiązań między sposobem żywienia a stanem zdrowia w sposób zrozumiały dla konsumentów. Adresatem tych informacji są media, osoby zawodowo związane z ochroną zdrowia i żywieniem, edukatorzy oraz liderzy opinii. W odpowiedzi na zwiększające się zapotrzebowanie społeczne na godną zaufania i opartą o podstawy naukowe wiedzę na temat jakości żywieniowej i bezpieczeństwa żywności, głównym celem EUFIC jest omawianie tych problemów oraz zwiększenie świadomości konsumentów, którzy mogą spełniać aktywną rolę w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności oraz dokonywaniu zbilansowanych i zdrowych wyborów żywieniowych. Wszystkie materiały publikowane przez EUFIC są objęte oceną członków Naukowego Komitetu Doradczego (ang. Scientific Advisory Board - SAB). Komitet ten składa się z grupy uznanych międzynarodowych ekspertów, którzy doradzają EUFIC w prowadzeniu programów informacyjnych i komunikacyjnych, zapewniając, że wszystkie materiały są poprawne metodologicznie w oparciu o dane naukowe. EUFIC bierze aktywny udział w inicjatywach europejskich wraz z Dyrektoriatem Generalnym ds. Badań Naukowych oraz Dyrektoriatem Zdrowia i Ochrony Konsumentów. Uczestniczy w wielu projektach badawczych jako partner upowszechniający ich wyniki.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001903

Language:

ger ; ita ; fre ; pol ; hun ; eng ; spa ; por ; gre ; cze

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:187309

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Mar 9, 2022

In our library since:

Nov 15, 2012

Number of object content hits:

31

Number of object content views in HTML format

16

All available object's versions:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/198417

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
European Food Information Council Mar 9, 2022
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information