Obiekt

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Tytuł: Institute of Food Science and Technology

Data:

cop. 2009

Wariant tytułu:

IFST

Wydawca:

Institute of Food Science and Technology

Miejsce wydania/powstania:

Londyn

Abstrakt:

Institute of Food Science and Technology (IFST) został założony w 1964 roku w Zjednoczonym Królestwie. Członkowie IFST pochodzą z całego świata, z różnych środowisk, w tym przemysłu (usługi produkcji, handlu detalicznego i żywności), uniwersytetów i szkół, administracji, środowisk badań i rozwoju, zapewnienia jakości i egzekwowania prawa żywnościowego. IFST jest uznawana w środowisku międzynarodowym. Wszyscy członkowie muszą spełniać pewne warunki opierające się na połączeniu kwalifikacji akademickich i wiedzy zdobytej poprzez odpowiednie doświadczenie. IFST posiada trzy kategorie członków: Fellow (FIFST), Member (MIFST) oraz Associate. Wśród celów stowarzyszenia są: zaopatrzenie ludności w bezpieczną żywność, zdrową i pożywną dzięki zastosowaniu nauki i technologii; poprawa publicznej wiedzy i świadomości odnośnie ważnych kwestii dostaw, produkcji, bezpieczeństwa i jakości żywności; opracowanie i przekazanie wiedzy o żywności i technologii, dalsze kształcenie naukowców i technologów żywności; określenie, promowanie i przestrzeganie standardów zawodowych, kompetencji, uczciwości i zasad etyki. Strona WWW zawiera informacje o Instytucie, jego organizację, działalność, szkolenia, publikacje, badania. Zawiera także oświadczenia Instytutu dotyczące żywności oraz na tematy pokrewne, informujące o dodatkach do żywności, chorobach przenoszonych przez żywność. Niektóre materiały na stronie WWW są dostępne tylko dla członków.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE001904

Język:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Identyfikator zasobu:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:187310

Źródło finansowania:

Synat

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

9 mar 2022

Data dodania obiektu:

15 lis 2012

Liczba wyświetleń treści obiektu:

24

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie HTML

11

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/198418

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Institute of Food Science and Technology 9 mar 2022
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji