Title:

FoodSafety - From the Farm to the Fork

Publisher:

Komisja Europejska ; Scientific Committee on Food

Place of publication/creation:

Bruksela

Date:

2011.03.24

Abstract:

Komitet Naukowy Komisji Europejskiej ds. Żywności (The European Commission's Scientific Committee on Food - SCF) jest organem niezależnych naukowców, który jest odpowiedzialny za doradztwo Komisji Europejskiej w zakresie zdrowia i bezpieczeństwa związanych z konsumpcją żywności, żywienia, higieną i problemami toksykologicznymi. Komitet rozstrzyga kwestie naukowe i techniczne dotyczące zdrowia konsumentów i bezpieczeństwa żywności w związku z konsumpcją produktów żywnościowych, w szczególności kwestie dotyczące toksykologii i higieny w całym łańcuchu produkcji żywności, żywienia i aplikacji technologii rolno-spożywczego, jak również te odnoszące się do materiałów będących w kontaktu ze środkami spożywczymi, np. opakowania. Witryna Komitetu zawiera informacje na jego temat, listę członków, publikowane są agendy, protokoły i raporty. Wiele z tych dokumentów jest w formacie PDF.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001905

Subject and Keywords:

technologia żywności ; nauka o żywności ; bezpieczeństwo żywności ; Unia Europejska

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: