Title:

Food Science Central

Publisher:

The International Food Information Service ; IFIS Publishing

Place of publication/creation:

Shinfield ; Reading

Date:

cop. 2009

Abstract:

Food Science Central jest wydawany przez IFIS Publishing (Food Science and Technology Abstracts) i stanowi punkt dostępu do wolnych tekstów i subskrypcji źródeł informacji dla nauki o żywności i technologii. Darmowa rejestracja jest niezbędna do korzystania z niektórych usług. Food Science Central zapewnia dostęp do wiadomości, artykułów naukowych, raportów i kluczowych patentów FSTA, informacje na temat książek, obszerną bazę linków do stron internetowych wybranych przez zespół redakcyjny IFIS. International Food Information Service (IFIS) jest wiodącym wydawcą pozycji naukowych w nauce o żywności i informacji z nią związanych. IFIS oferuje elastyczne usługi i produkty, specjalnie dostosowane do wymagań wszystkich typów organizacji związanych z naukami o żywności, technologii żywności i żywienia.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001908

Subject and Keywords:

technologia żywności ; nauki o żywności ; zbiory dokumentów

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: