Title:

LWT Food Science and Technology

Contributor:

Hecht, Katrin

Publisher:

Swiss Society of Food Science and Technology ; International Union of Food Science and Technology

Date:

1993-

Access date:

2011.03.24

Abstract:

Food Science and Technology (Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie - LWT) jest międzynarodowym czasopismem publikującym innowacyjne prace w dziedzinie chemii żywności, biochemii, mikrobiologii, technologii i żywienia, biotechnologii, przetwórstwa żywności. Publikowane prace powinny zawierać innowacyjne podejście do tematu. Czasopismo jest redagowane przez International Union of Food Science and Technology i Swiss Society of Food Science. Artykuły oparte o wyniki prób i testów na zwierzętach nie są przyjmowane do publikacji. Czasopismo jest indeksowane w Current Contents, Cambridge Scientific Abstracts, Biological Abstracts, IFIS, Chemical Abstracts, Dairy Science Abstracts, Food Science and Technology Abstracts, AGRICOLA. Spisy treści i abstrakty artykułów są dostępne w Internecie, jak również jeden wybrany numer w wersji pełnotekstowej. Pozostałe pełne teksty są dostępne tylko dla subskrybentów lub za opłatą. Spisy treści można przeglądać chronologicznie lub przeszukiwać według słów kluczowych.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001912

Subject and Keywords:

technologia żywności ; czasopisma ; nauki o żywności ; chemia żywności ; przetwórstwo żywności

Language:

ger ; fre ; eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

ISSN:

0023-6438

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: