Title:

eFood : European Food Scientist magazine

Contributor:

Boughton, Paul

Publisher:

Setform Limited

Place of publication/creation:

Londyn

Date:

cop. 2008

Abstract:

eFood jest europejskim czasopismem naukowym w wolnym dostępie. Swą tematyką obejmuje nauki o europejskiej żywności. Istnieje możliwość wyszukiwania artykułów oraz przeszukiwania wg. kategorii tematycznych. W wielu przypadkach artykuły odnoszą się do technicznych zmian, które zostały skomercjalizowane i są dostępne dla przemysłu spożywczego. Publikowane teksty dotyczą także rozwoju nowych produktów, składników i dodatków, chłodzenia i przechowywania, przetwarzania żywności i napojów, higieny oraz bezpieczeństwa żywności. Tesksty artykułów dostępne są w j. angielskim, a streszczenia i fragmenty w j. niemieckim i francuskim.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001913

Subject and Keywords:

technologia żywności ; bezpieczeństwo żywności ; czasopisma ; Europa

Language:

fre ; ger ; eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: