Tytuł.:

Food research international

Współtwórca:

Marangoni, A.G.

Wydawca:

Canadian Institute of Food Science and Technology (CIFST) ; Elsevier

Miejsce wydania/powstania:

Toronto, On

Data:

1992-

Abstrakt:

Food Research International jest kontynuacją czasopisma Canadian Institute of Food Science and Technology Journal. Opierając się na jakości i renomie poprzednika, Food Research International został opracowany, tak by stworzyć międzynarodowe forum komunikacji w zakresie badań w nauce o żywności. Food Research International ma na celu stworzenie forum wymiany tekstów i prac badawczych prezentujących innowacyjne i wysokiej jakości wyniki badań w zakresie technologii żywności i inżynierii żywienia. Czasopismo publikuje artykuły i prace przeglądowe zawierające oryginalne prace badawcze, krótkie komunikaty, listy do redakcji w różnych dyscyplinach, obejmujących technologię żywności. Food Research International nie publikuje prac dotyczących rozwoju produktów, optymalizacji procesów statystycznych. Polityka redakcyjna pisma przewiduje publikacje prac o charakterze ogólnym. Zagadnienia poruszane w czasopiśmie to: • chemia żywności • mikrobiologia i bezpieczeństwo żywności • toksykologia żywności • surowce żywności • inżynieria żywności • właściwości fizyczne żywności • nauki sensoryczne • jakość żywności • zdrowie i odżywianie • żywność i biofizyka. Na stronie dostępne są spisy treści i abstrakty oraz niektóre pełne teksty artykułów od roku 1992. Wszystkie pełne teksty artykułów dostępne są dla subskrybentów. Strona zawiera informacje na temat zakresu pisma i wskazówki dla autorów.

komentarz:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE001914

Temat i słowa kluczowe:

technologia żywności ; czasopisma ; badania nad żywnością

Język:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

ISSN:

0963-9969

Źródło finansowania:

Synat

×

Cytowanie

Styl cytowania: