Title:

FoodSci : food science and technology resource

Creator:

Doyle, Sean

Publisher:

Doyle, Sean

Date:

cop. 2006

Abstract:

Strona FoodSci jest przewodnikiem on-line po zasobach Internetu, związanych z żywnością. Prowadzona jest przez Seana Doyle i dedykowana pracownikom przemysłu spożywczego, studentom i naukowcom. Na stronie można znaleźć informacje i materiały z szeroko pojętej technologii żywności, w tym produkty, organizacje, rolnictwo, jakość żywności, organizacja zasobów i usługi informacyjne. Niektóre z linków są adnotowane. Autor strony był studentem Technologii Żywności, jego doświadczenia zawodowe skoncentrowane są wokół produkcji żywności, głównie w sektorze mleczarskim.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001915

Subject and Keywords:

technologia żywności ; przemysł spożywczy ; jakość żywności ; nauki o żywności

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: