Tytuł.:

The World of Food Science

Współtwórca:

Buckle, Ken

Wydawca:

Institute of Food Technologists ; International Union of Food Science and Technology

Data:

2007-

Abstrakt:

The World of Food Science jest czasopismem elektronicznym publikowanym przez International Union of Food Science and Technology (IUFoST) oraz Institute of Food Technologists (IFT). Jest to kwartalnik publikujący aktualności i informacje na temat przemysłu spożywczego i zawodu technologa żywności w skali globalnej. Celem czasopisma jest zapewnienie komunikacji w ramach wspólnoty międzynarodowej naukowców i technologów żywności. Każde wydanie World of Food Science zawiera wiele felietonów, kalendarz wydarzeń i wiadomości z przemysłu, badań i polityki. Wydawany jest także Student Reports and Perspectives section. Do wszystkich numerów i artykułów możliwy jest pełny dostęp.

komentarz:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE001916

Temat i słowa kluczowe:

technologia żywności ; czasopisma ; nauki o żywieniu

Język:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Źródło finansowania:

Synat

×

Cytowanie

Styl cytowania: