Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Encyclopedia of Food Microbiology

Title version:

Encyclopedia of Food Microbiology, Volumes 1-3

Publisher:

Elsevier

Abstract:

Mikrobiologia żywności jest tematem coraz bardziej popularnym wśród opinii publicznej. Obecnie dużo mówi się o modyfikacji genetycznej roślin, bezpieczeństwie żywności, pakowaniu. Trzy-tomowa encyklopedia Encyclopedia of Food Microbiology, zbiera informacje popularnonaukowe o tym jak jest produkowany ser, ale także dla specjalistów szukających informacji na temat skuteczności ultradźwięków w zabijaniu salmonelli na skórze kurczaka. Zakresem encyklopedia obejmuje wszystkie aspekty mikrobiologii żywności i bezpieczeństwa, w tym produkcji żywności, technik przetwarzania, zabiegów na żywności, kontroli jakości, HACCP, higieny, zanieczyszczenia oraz kwestie przechowywania. Encyklopedia zawiera ponad 400 artykułów (każdy po ok. 4000 słów), których autorami są światowi eksperci. Każde hasło encyklopedyczne zaczyna się od ogólnego wprowadzenia, zrozumiałego dla laików, a następnie zawiera bardziej szczegółowe informacje dla specjalisty. Hasła zawierają własne tabele, obrazy oraz bibliografię. Encyclopedia of Food Microbiology jest niezbędna w każdej bibliotece wspierającej przemysł spożywczy i pokrewne dziedziny badawcze. Niektóre artykuły udostępniane są w wersji on-line przez Spółkę Knovel po zalogowaniu.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001917

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:187323

ISSN:

9780122270703 ; 9780080523590

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Mar 8, 2022

In our library since:

Nov 15, 2012

Number of object content hits:

43

Number of object content views in HTML format

16

All available object's versions:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/198431

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
Encyclopedia of Food Microbiology Mar 8, 2022
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information