Title:

Trends in Food Science & Technology

Contributor:

Finglas, P.

Publisher:

Elsevier ; European Federation of Food Science and Technology (EFFoST) ; International Union of Food Science and Technology

Date:

1990-

Abstract:

Trends in Food Science and Technology jest międzynarodowym czasopismem recenzowanym, publikującym artykuły krytyczne i przeglądowe na temat obecnego stanu technologii żywności, nauki o żywności i żywieniu człowieka. Trends in Food Science and Technology jest oficjalnym czasopismem European Federation of Food Science Technology (EFFoST) oraz International Union of Food Science and Technology. Trends in Food Science and Technology koncentruje się na najbardziej obiecujących nowych badaniach i potencjalnych zastosowaniach w przemyśle spożywczym. Tematy artykułów obejmują nowe surowce, w tym czynne związki biologicznie, składniki i technologie molekularne, mikro-i makro-struktury, nowe osiągnięcia w dziedzinie inżynierii żywności, techniki kontroli, technologie przetwarzania i pakowania; zaawansowaną biotechnologię i nanotechnologięw badaniach żywności, metody zapewnienia jakości, stosowanie technik oceny ryzyka zagrożeń zarówno biologicznych jak i nie-biologicznych w żywności; alergie pokarmowe i nietolerancja; funkcje żywności i związki między dietą a chorobą; opinie konsumentów na temat żywności i oceny ryzyka. W czasopiśmie publikowany jest wybór recenzji, opinie, sprawozdania z konferencji i recenzje książek, a także kalendarz zbliżających się konferencji, kursów i wydarzeń. Strona WWW czasopisma zawiera informacje na temat zakresu pisma i wskazówki dla autorów. Spisy treści i abstrakty artykułów dostępne są od roku 1990. Istnieje także dostęp do niektórych pełnych tekstów artykułów.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001918

Subject and Keywords:

technologia żywności ; nauki o żywności ; czasopisma

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

ISSN:

0924-2244

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: