Title:

Journal of Aquatic Food Product Technology

Contributor:

Børresen, Torger

Publisher:

Taylor & Francis

Date:

1992-

Access date:

2011.03.24

Abstract:

The Journal of Aquatic Food Product Technology publikuje prace naukowe, krótkie komunikaty i artykuły przeglądowe dotyczące stosowania nauki i techniki w badaniach, rozwoju, produkcji i dystrybucji produktów spożywczych pochodzących z wód morskich i słodkowodnych na świecie. W czasopiśmie znajdują się artykuły na temat różnych aspektów nauki o żywności pochodzącej z morza: połowów; przetwarzanie przy użyciu tradycyjnych i nowych technologii; chłodzenie i przechowywanie; opakowania i przechowywanie; dystrybucja; bezpieczeństwo; wykorzystanie produktów ubocznych. Czasopismo publikuje również prace oparte na podstawowych badaniach dotyczących produktów wodnych w odniesieniu do chemii, mikrobiologii i inżynierii; badania flory i fauny wodnej, w tym gatunki niewykorzystane bezpośrednio do spożycia przez ludzi, a mające inne zastosowania, takie jak na paszę dla zwierząt oraz do produktów niespożywczych. Czasopismo jest publikowane co kwartał; streszczenia i spis treści są dostępne bezpłatnie. Dostęp do pełnych tekstów jest możliwy za dodatkową opłatą.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001919

Subject and Keywords:

technologia żywności ; czasopisma ; owoce morza ; ryby słodkowodne ; połowy

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

ISSN:

1049-8850 ; 1547-0636

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: