Title:

European Food Research and Technology

Contributor:

Henle, Th. ; Hofmann, Th.

Publisher:

Springer Verlag GmbH

Place of publication/creation:

Heidelberg

Date:

1999-

Abstract:

European Food Research and Technology jest czasopismem recenzowanym, wydawanym przez Springer Science. Publikowane są prace badawcze poświęcone nauce o żywności i technologii, w tym biotechnologii, chemii żywności, bezpieczeństwu żywności i analizy żywności. Czasopismo obejmuje dyscypliny od biotechnologii molekularnej po fizykę żywności. Misją czasopisma jest szybka publikacja artykułów zawierających wyniki wysokiej jakości badań, prezentujących nowe i innowacyjne techniki i trendy w dyscyplinach: chemia i biochemia, technologia i biotechnologia molekularna; toksykologia etc. Czasopismo jest indeksowane w bazach: Academic OneFile, AGRICOLA, ASFA, Biological Abstracts, BIOSIS, CAB Abstracts, CAB International, Chemical Abstracts Service (CAS), ChemWeb, CSA, Current Abstracts, Current Contents/Agriculture, Biology & Environmental Sciences, EBSCO, EI-Compendex, EMBiology, Expanded Academic, Food Science and Technology Abstracts, Global Health, Google Scholar, IBIDS, Index Copernicus, Journal Citation Reports/Science Edition, OCLC, PASCAL, ProQuest, Science Citation Index, Science Citation Index Expanded (SciSearch), SCOPUS, Summon by Serial Solutions, VINITI - Russian Academy of Science, Vitis - Viticulture and Enology Abstracts. Spisy treści i streszczenia artykułów są dostępne on-line od 1999 roku, a pełne teksty artykułów są dostępne dla abonentów. Na stronie znajduje się subskrypcja informacji, jak również instrukcje dla autorów.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001921

Subject and Keywords:

technologia żywności ; czasopisma ; bezpieczeństwo żywności ; Europa

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

ISSN:

1438-2377 ; 1438-2385

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: