Title:

International Society of Food Engineering

Publisher:

International Society of Food Engineering

Place of publication/creation:

Pullman, WA

Date:

2011.10.19

Abstract:

International Society of Food Engineering (ISFE) jest globalnym stowarzyszeniem opartym na indywidualnym członkostwie. Celem stowarzyszenia jest polepszenie komunikacji i możliwości współpracy oraz otwieranie nowych kierunków współpracy w dziedzinach, takich jak badania, program nauczania i międzynarodowe standardy. Cele szczegółowe International Society of Food Engineering to: • ułatwienie komunikacji i współpracy wśród profesjonalistów w środowisku akademickim, przemysłu i rządów zainteresowanych inżynierią żywności na całym świecie; • wsparcie wspólnych przedsięwzięć z innymi stowarzyszeniami zawodowymi, szczególnie tymi, które są związane z tematyką łańcucha pokarmowego; • pomoc w opracowaniu programu nauczania Inżynierii Żywności w ośrodkach akademickich na całym świecie. Stowarzyszenie wydaje czasopismo Journal of Food Engineering.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE002294

Subject and Keywords:

technologia żywności ; inżynieria żywności ; przemysł spożywczy ; stowarzyszenia

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: