Title:

Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego

Contributor:

Maciejewska, Alina

Publisher:

Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie

Place of publication/creation:

Warszawa

Date:

2004-

Access date:

2012.07.12

Abstract:

Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego to czasopismo naukowe ukazujące się od 1992 roku. Do roku 2003 było wydawane przez Instytut Maszyn Spożywczych, a następnie przez Wyższą Szkołę Menedżerską w Warszawie. Jest to czasopismo ogólnopolskie. Publikowane w nim artykuły promują postęp w technice przetwórstwa żywności oraz problematykę z zakresu nauk o zarządzaniu, marketingu i przedsiębiorczości. Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego stanowią elitarne forum prezentacji dorobku naukowego i wymiany myśli technicznej pracowników naukowych krajowych uczelni i instytutów. Zamieszczane są w nim prace naukowo-badawcze, badawczo-rozwojowe i wdrożeniowe z zakresu: inżynierii żywności i organizacji produkcji, projektowania, konstrukcji, wykonawstwa oraz eksploatacji i energochłonności maszyn spożywczych, a także z organizacji, marketingu i przedsiębiorczości. Tytuły i streszczenia zamieszczanych w czasopiśmie artykułów merytorycznych są prezentowane również w języku angielskim. Czasopismo figuruje na liście Ministerstwa Nauki i Szolnictwa Wyższego. Na stronie WWW znaleźć można pełne teksty artykułów z lat 2004-2010.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE002348

Subject and Keywords:

Polska ; technologia żywności ; czasopisma ; przetwórstwo spożywcze ; przemysł spożywczy

Language:

pol

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

ISSN:

0867-793X

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: