Title:

Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny

Title version:

Scientific-Technical Magazine for Fermentation- and Fruit- & Vegetable Industry

Contributor:

Przegalińska, Maria J.

Publisher:

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego ; Wydawnictwo SIGMA-NOT

Place of publication/creation:

Warszawa

Date:

2004-

Access date:

2012.07.12

Abstract:

Czasopismo Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny jest miesięcznikiem redagowanym przez Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego (SIT Spoż.). Czasopismo ukazuje się od 1957 r. Na łamach periodyku poruszane są: zagadnienia związane z produkcją przemysłu: piwowarskiego, gorzelniczego, spirytusowego, winiarskiego, drożdżowego, owocowo-warzywnego, soków owocowych i warzywnych, soków zagęszczonych, napojów bezalkoholowych i wód mineralnych - innowacje technologiczne, analizy rynkowe, prognozy, kierunki rozwoju branż, marketing, reperkusje zmian w przepisach UE w działalności firm, fundusze pomocowe zwłaszcza dla MSP, ochrona środowiska, opakowania, działalność organizacji branżowych w Polsce i UE, targi i wystawy. Teksty publikowane są w j. polskim. Czasopismo Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny adresowane jest do kadry menedżerskiej wymienianych branż, szefów działów produkcji, kontroli jakości, laboratoriów, handlu, marketingu, PR, zaopatrzenia, a także do firm handlowo-usługowych, hurtowni, urzędów centralnych, wyższych uczelni i szkół zawodowych. Na stronie WWW wydawcy znaleźć można spisy treści i streszczenia artykłów z lat 2004-2012.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE002350

Subject and Keywords:

technologia żywności ; czasopisma ; przemysł spożywczy ; przemysł fermentacyjny

Language:

pol

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

ISSN:

0137-2645

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: