Title:

Roczniki Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego

Contributor:

Tyszkiewicz, Stanisław

Publisher:

Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego

Place of publication/creation:

Warszawa

Date:

2003-

Abstract:

Rocznikach Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego ukazywały się do 2011 roku. Czasopismo było redagowane przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego. Obecnie czasopismo ukazuje się pod tytułem Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego. Na łamach periodyku zamieszczano oryginalne prace naukowe i prace przeglądowe, dotychczas nie publikowane, w językach polskim lub angielskim, związane tematycznie z przetwórstwem mięsnym i tłuszczowym, obejmujące w szczególności następujące zagadnienia: surowcowe; technologia; inżynieria procesowa i maszynoznawstwo; chemia i biochemia; higiena i mikrobiologia techniczna; jakość; ochrona środowiska; ekonomika. Ponadto mogą być zamieszczane komunikaty naukowe z aktualnie wykonanej pracy, bądź przedstawiające omówienie tematyki sympozjów, kongresów lub konferencji naukowych, w których autor uczestniczył. Czasopismo jest referowane przez CABI Information, Wallingford, Oxon, Wielka Brytania i AGRO-LIBREX. Na stronie WWW znaleźć można spisy treści i streszczenia artykłów z lat 2003-2007.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE002352

Subject and Keywords:

Polska ; technologia żywności ; przemysł mięsny ; czasopisma ; bezpieczeństwo żywności ; jakość żywności

Language:

pol ; eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

ISSN:

0138-080X

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: