Polska Izba Mleka
Białystok
cop. 2011
Misją Polskiej Izby Mleka (PIM) jest współpraca członków i partnerów PIM na rzecz rozwoju, kreowania pozytywnego wizerunku i promocji polskiego mleczarstwa w Polsce i poza jej granicami. Polska Izba Mleka pragnie być strategicznym partnerem polskiego mleczarstwa, krajowych i unijnych instytucji i agend rządowych działających na rzecz rozwoju mleczarstwa. Obszary działalności Izby są następujące: 1. Działania lobbingowe na rzecz polskiego mleczarstwa (opiniowanie aktów pranych dotyczących polskiego sektora mleczarskiego; wychodzenie z inicjatywą ustawodawczą; monitorowanie zmian w zakresie uregulowań dotyczących sektora mleczarskiego; ścisła współpraca z Komisją Europejską oraz krajowymi instytucjami rządowymi; sporządzanie analiz, ocen, opinii i wniosków z zakresu produkcji mleczarskiej oraz rynku mleczarskiego i przedstawienie ich organom administracji rządowej i samorządu terytorialnego). 2. Działania zwiększające innowacyjność (współpraca z placówkami naukowo-badawczymi; stymulowanie potencjału innowacyjnego członków PIM; tworzenie i wdrażanie innowacyjnych rozwiązań technologicznych, dyfuzja nowych rozwiązań; utworzenie i rozwój zaplecza badawczego działającego na potrzeby Izby i jej członków). 3. Promocja i umacnianie polskiego mleczarstwa (promocja marki Izby i jej członków, sukcesów i projektów realizowanych w ramach Izby; promocja spożycia mleka i jego przetworów; udział w konferencjach, targach i innych wydarzeniach branżowych w kraju i zagranicą; nawiązanie kontaktów gospodarczych i kooperacyjnych na rzecz i w imieniu Polskiej Izby Mleka). 4. Internacjonalizacja działań Polskiej Izby Mleka (zwiększenie potencjału i oferty członków Izby na rynkach zagranicznych; uczestnictwo w międzynarodowych projektach). 5. Doskonalenie kwalifikacji członków Polskie Izby Mleka oraz podmiotów zależnych; pozyskiwaniem szeroko pojętej wiedzy niezbędnej do rozwoju członków Izby; oparcie się na dziedzinach nie związanych z kwalifikacjami zawodowymi, np. nowoczesne zarządzanie, logistyka, prawo własności intelektualnej, transfer technologii, finansowanie innowacji itp. Na stronie internetowej znaleźć można informacje o Izbie jej działalności, władzach, dane kontaktowe, informacje o kongresach, spotkaniach, targach, aktualności rynkowe.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
click here to follow the link
DIGONLINE002397
Polska ; technologia żywności ; mleczarstwo ; przetwórstwo żywności ; organizacje branżowe
pol
Technologia żywności
63 Rolnictwo
text/html
Synat
This publication is unavailable to your account. If you have more privileged account please try to use it or contact with the institution connected to this digital library.
Citation style: Chicago ISO690