Cukiernictwo i Piekarstwo
Wróbel, Joanna
Elamed
Katowice
2002-
Cukiernictwo i Piekarstwo jest pismem branżowym o zasięgu ogólnokrajowym. Podstawowym celem miesięcznika jest wymiana informacji oraz kojarzenie piekarzy, cukierników i lodziarzy z ofertą firm produkujących surowce, maszyny i urządzenia oraz opakowania. Na łamach pisma znajduje się także wiele cennych informacji dla osób związanych z sektorem HoReCa. Stałe elementy każdego wydania to: Aktualności, Prezentacje tematyczne, Gość Cukiernictwa, Liderzy rynku, Artykuły specjalistów, Artykuły dotyczące nowych technologii, Prezentacje firm, Reportaże i felietony z imprez, targów branżowych, konkursów, Nowości wydawnicze, Karty produktów, Dział Przy Kawie. Dodatkowo, na początku roku, jako dodatki do magazynu, ukazują się wydania specjalne: „Trendy” (w lutym) oraz „Lody” (w marcu). Jesienią ukazuje się specjalny dodatek „Świat Czekolady”. Raz w roku wydawana jest również Specjalna Edycja Anglojęzyczna, by szerzej móc promować polskie piekarstwo i cukiernictwo. Wydanie angielskie kolportowane jest na najważniejszych międzynarodowych imprezach, takich jak targi SIGEP w Rimini, ISM w Kolonii, UKBA na Węgrzech, BioFach, Europain w Paryżu, Salima w Brnie czy Ibatech w Turcji. Czasopismo jest dedykowane stowarzyszeniom, studentom uczelni i szkół branżowych, właścicielom piekarni, ciastkarni, cukierni, lodziarni, a także kawiarni, zarówno w Polsce, jak i za granicą. Na stronie WWW znaleźć można spisy treści numerów wydanych w 2012 roku oraz podstawowe informacje o periodyku: dane adresowe, warunki prenumeraty. itd. Istnieje możliwość zamówienia bezpłatengo egzemplarza.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
click here to follow the link
DIGONLINE002414
Polska ; technologia żywności ; czasopisma ; przemysł spożywczy ; piekarstwo ; cukiernictwo
pol
Technologia żywności
63 Rolnictwo
text/html
1643-9988
Synat
This publication is unavailable to your account. If you have more privileged account please try to use it or contact with the institution connected to this digital library.
Citation style: Chicago ISO690