Title:

Cukiernictwo i Piekarstwo

Contributor:

Wróbel, Joanna

Publisher:

Elamed

Place of publication/creation:

Katowice

Date:

2002-

Abstract:

Cukiernictwo i Piekarstwo jest pismem branżowym o zasięgu ogólnokrajowym. Podstawowym celem miesięcznika jest wymiana informacji oraz kojarzenie piekarzy, cukierników i lodziarzy z ofertą firm produkujących surowce, maszyny i urządzenia oraz opakowania. Na łamach pisma znajduje się także wiele cennych informacji dla osób związanych z sektorem HoReCa. Stałe elementy każdego wydania to: Aktualności, Prezentacje tematyczne, Gość Cukiernictwa, Liderzy rynku, Artykuły specjalistów, Artykuły dotyczące nowych technologii, Prezentacje firm, Reportaże i felietony z imprez, targów branżowych, konkursów, Nowości wydawnicze, Karty produktów, Dział Przy Kawie. Dodatkowo, na początku roku, jako dodatki do magazynu, ukazują się wydania specjalne: „Trendy” (w lutym) oraz „Lody” (w marcu). Jesienią ukazuje się specjalny dodatek „Świat Czekolady”. Raz w roku wydawana jest również Specjalna Edycja Anglojęzyczna, by szerzej móc promować polskie piekarstwo i cukiernictwo. Wydanie angielskie kolportowane jest na najważniejszych międzynarodowych imprezach, takich jak targi SIGEP w Rimini, ISM w Kolonii, UKBA na Węgrzech, BioFach, Europain w Paryżu, Salima w Brnie czy Ibatech w Turcji. Czasopismo jest dedykowane stowarzyszeniom, studentom uczelni i szkół branżowych, właścicielom piekarni, ciastkarni, cukierni, lodziarni, a także kawiarni, zarówno w Polsce, jak i za granicą. Na stronie WWW znaleźć można spisy treści numerów wydanych w 2012 roku oraz podstawowe informacje o periodyku: dane adresowe, warunki prenumeraty. itd. Istnieje możliwość zamówienia bezpłatengo egzemplarza.

www comment:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE002414

Subject and Keywords:

Polska ; technologia żywności ; czasopisma ; przemysł spożywczy ; piekarstwo ; cukiernictwo

Language:

pol

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

ISSN:

1643-9988

Sponsorship:

Synat

×

Citation

Citation style: