Tytuł.:

FoodSci : food science and technology resource

Autor:

Doyle, Sean

Wydawca:

Doyle, Sean

Data:

cop. 2006

Abstrakt:

Strona FoodSci jest przewodnikiem on-line po zasobach Internetu, związanych z żywnością. Prowadzona jest przez Seana Doyle i dedykowana pracownikom przemysłu spożywczego, studentom i naukowcom. Na stronie można znaleźć informacje i materiały z szeroko pojętej technologii żywności, w tym produkty, organizacje, rolnictwo, jakość żywności, organizacja zasobów i usługi informacyjne. Niektóre z linków są adnotowane. Autor strony był studentem Technologii Żywności, jego doświadczenia zawodowe skoncentrowane są wokół produkcji żywności, głównie w sektorze mleczarskim.

komentarz:

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE001915

Temat i słowa kluczowe:

technologia żywności ; przemysł spożywczy ; jakość żywności ; nauki o żywności

Język:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Źródło finansowania:

Synat

×

Cytowanie

Styl cytowania: