Filtry
  • Kolekcje
  • Typ pliku
  • Format treści
  • Data
  • Temat i słowa kluczowe
  • Język

Szukana fraza: [Abstrakt = "Wydział Technologii Żywności i Ochrony Środowiska powstał w 2010 roku w wyniku połączenia Department of Food Technology oraz Department of Applied Chemistry and Microbiology. Misją Wydziału Technologii Żywności i Ochrony Środowiska jest odkrywanie i upowszechnianie wiedzy o żywności i przetwarzaniu biomateriałów. Działalność naukowa i dydaktyczna koncentruje się wokół\: technologii żywności, technologii przetwórstwa spożywczego, chemii i fizyki żywności, technologii pakowania, technologii mięsa, technologii mlecznej i technologii zbóż. Na wydziale pracuje kilka grup badawczych, których działalność jest uznawana zarówno w kraju jak i na całym świecie. Wydział dysponuje nowoczesnymi urządzeniami laboratoryjnymi. Na stronie WWW można znaleźć szczegóły badań i informacje o kształecniu prowadzonym na Wydziale."]

Wyników: 1

Obiektów na stronie:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji