Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Journal of Food Engineering

Date:

1982-

Contributor:

Singh, R.P.

Publisher:

Elsevier International Society of Food Engineering

Access date:

2011.03.24

Abstract:

Journal of Food Engineering jest czasopismem naukowym publikującym wyniki badań naukowych i prace przeglądowe na każdy temat mający związek z żywnością i inżynierią, w szczególności tematy mające znaczenie dla przemysłu, w tym: właściwości inżynierii żywności, żywności i fizyki, chemii fizycznej, przetwarzanie, pomiar, kontrola, pakowanie, przechowywanie i dystrybucja; aspekty inżynierii projektowania i produkcji żywności i usług gastronomicznych oraz cateringowych, projektowanie i eksploatacja procesów spożywczych, maszyn i urządzeń, ekonomika inżynierii żywności, w tym ekonomia alternatywnych procesów. Czasopismo jest skierowane przede wszystkim do inżynierów chemików, a także innych specjalistów pracujących w sektorze żywności. Wydawany jest w 16 razy w roku przez wydawnictwo Elsevier. Strona WWW czasopisma zawiera informacje o zakresie tematycznym periodyku i informacje dla autorów. Spisy treści i abstrakty są dostępne bezpłatnie do przeglądania, począwszy od 1982 (tom 1). Dostępna jest również wyszukiwarka słów kluczowych. Pełne teksty artykułów dostępne są tylko dla subskrybentów.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001900

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:187293

ISSN:

0260-8774

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Oct 23, 2018

In our library since:

Nov 14, 2012

Number of object content hits:

25

Number of object content views in HTML format

10

All available object's versions:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/198396

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
Journal of Food Engineering Oct 23, 2018
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information