Filters

Search for: [Abstract = "ACTA Scientiarum Polonorum jest czasopismem naukowym założonym w 2001 roku przez polskie uczelnie rolnicze. Jego celem jest publikacja wyników badań realizowanych we wszystkich dyscyplinach związanych z naukami rolniczymi. Oryginalne rozprawy naukowe publikowane w Acta Scientiarum Polonorum \- Technologia Alimentaria obejmują swoim zakresem wszystkie aspekty nauki o żywności \- od problematyki surowcowej, poprzez aspekty technologiczno\- techniczne i ekonomiczne, aż do oceny jakości konsumenckiej gotowych wyrobów oraz ich jakości żywieniowej i użyteczności dla konsumenta. Obszar ten obejmuje zarówno badania podstawowe jak i stosowane, z włączeniem wszystkich zagadnień dotyczących nauki o żywności i żywieniu i ich wzajemnych powiązań. Można je ująć w dwa główne zakresy zainteresowań\: technologia żywności i żywienie człowieka. Od początku roku 2006 publikowane są prace tylko w języku angielskim. Czasopismo działa na zasadzie licencji „open\-access” i oferuje darmowy dostęp do pełnego tekstu wszystkich publikacji po przez swoją stronę internetową. Obecnie publikowane są cztery zeszyty rocznie. ACTA Scientiarum Polonorum \- Technologia Alimentaria jest referowane przez\: EBSCO, Scopus, Agro\-Librex, Agro\-Agen, Food Science and Technology Abstracts®, CAB International, Chemical Abstracts Service, Index Copernicus, Ulrich's Database, Directory of Open Acces Journals. Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego za opublikowanie pracy naukowej w czasopiśmie „Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria” przyznaje się 9 punktów."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information