Filters
  • Collections
  • File type
  • Content format
  • Date

Search for: [Abstract = "Badania żywności i rolnictwa stopniowo przekształcają się w interdyscyplinarne badania w zakresie zrównoważonej produkcji żywności, aby zaspokoić potrzeby coraz większej populacji ludzkiej. Postępująca w wielu krajach industrializacja powoduje wzrost zanieczyszczenia powietrza i wody, zanieczyszczenia gleby, a także podwyższony poziom globalnego ocieplenia i zubożenie warstwy ozonowej. Nieumiejętne użytkowanie gruntów i nadmierna eksploatacja zasobów naturalnych dla zwiększenia produkcji żywności i wydajności pozbawiają zrównoważonego środowiska. Te procesy są wyzwaniem dla naukowców, by opracować i przetestować bardziej odpowiednie technologie dla zrównoważonego rolnictwa. Journal of Food, Agriculture \& Environment jest czasopismem, które obejmuje szeroki zakres tematów i podejście interdyscyplinarne do spraw rolnictwa, produkcji żywności i środowiska. Czasopismo publikuje \(w wersji drukowanej oraz w wersji online\) recenzowane artykuły zawierające oryginalne badnia, krytyczne opinie lub krótkie komunikaty na skrzyżowaniu tematyki żywności, rolnictwa i środowiska. Journal of Food, Agriculture \& Environment daje doskonałą okazję do publikowania prac badawczych w krótkim okresie czasu. JFAE jest publikowany i drukowany w Finlandii."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information