Filters
  • Collections
  • File type
  • Content format
  • Date

Search for: [Abstract = "Celem NASA Food Technology Commercial Space Center było opracowanie nowych procesów i produktów, które pozwolą astronautom wyżywić się podczas misji w przestrzeni kosmicznej łącząc produkty przygotowywane na Ziemi z produktami spożywczymi wyprodukowanymi podczas misji w przestrzeni kosmicznej. Centrum stara się angażować przemysł spożywczy i środowisko akademickie na rzecz rozwoju systemów żywności tego typu. Obszary badań NASA Food Technology Commercial Space Centerto \: rozszerzanie okresu trwałości i przydatności żywności \(od roku do pięciu lat\), zarządzanie i recykling odpadów żywności, poprawa bezpieczeństwa żywności i przetwarzanie upraw \(np. kapusta, marchew, mango, sucha fasola, sałata, cebula, orzeszki ziemne, ziemniaki, rzodkiewki, ryż, soja, szpinak, słodkie ziemniaki, pomidory i pszenica\) w produkty spożywcze. Centrum zakończyło umowę o współpracy z NASA pod koniec 2005 roku, ale opisy badań są nadal dostępne na stronie internetowej."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information