Obiekt

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Tytuł: European Food Safety Authority

Wydawca:

European Food Safety Authority

Miejsce wydania/powstania:

Parma

Abstrakt:

Europejski Urząd Bezpieczeństwa Żywności (The European Food Safety Authority - EFSA) jest organizacją Unii Europejskiej (UE) ds. oceny ryzyka w zakresie bezpieczeństwa żywności i pasz. W ścisłej współpracy z władzami krajowymi i w drodze otwartych konsultacji z zainteresowanymi stronami, EFSA zapewnia niezależne doradztwo naukowe i przekazywanie informacji na temat istniejących i powstających zagrożeń. European Food Safety Authority został utworzony w styczniu 2002 r., po serii kryzysów żywnościowych w latach 90tych, jako niezależne źródło naukowego i informacji o ryzyku związanym z łańcuchem żywnościowym. EFSA został stworzony jako część kompleksowego programu poprawy bezpieczeństwa żywności w UE, zapewniając wysoki poziom ochrony konsumentów i utrzymania zaufania w dostawach żywności w obrębie UE. W europejskim systemie bezpieczeństwa żywności, ocena ryzyka jest wykonywana niezależnie od zarządzania ryzykiem. Jako rzeczoznawca ryzyka, EFSA opracowuje opinie naukowe i pełni funkcje doradcze w tworzeniu solidnych podstaw dla polityki i prawodawstwa wspólnotowego oraz wspierania Komisji Europejskiej, Parlamentu Europejskiego i państw członkowskich UE w podejmowaniu skutecznych i szybkich decyzji zarządzania ryzykiem. Na stronie WWW znaleźć można informacje o EFSA, dane kontaktowe, publikacje, wydarzenia, informacje o współpracy z innymi organami UE. Strona jest dostępna w j. angielskim, niemieckim, francuskim i włoskim.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE002299

Język:

ger ; ita ; fre ; eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Identyfikator zasobu:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:197347

Źródło finansowania:

Synat

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

9 mar 2022

Data dodania obiektu:

11 gru 2012

Liczba wyświetleń treści obiektu:

20

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie HTML

3

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/208621

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
European Food Safety Authority 9 mar 2022

Obiekty Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji