Filters
  • Collections
  • File type
  • Content format
  • Date

Search for: [Abstract = "Food Research International jest kontynuacją czasopisma Canadian Institute of Food Science and Technology Journal. Opierając się na jakości i renomie poprzednika, Food Research International został opracowany, tak by stworzyć międzynarodowe forum komunikacji w zakresie badań w nauce o żywności. Food Research International ma na celu stworzenie forum wymiany tekstów i prac badawczych prezentujących innowacyjne i wysokiej jakości wyniki badań w zakresie technologii żywności i inżynierii żywienia. Czasopismo publikuje artykuły i prace przeglądowe zawierające oryginalne prace badawcze, krótkie komunikaty, listy do redakcji w różnych dyscyplinach, obejmujących technologię żywności. Food Research International nie publikuje prac dotyczących rozwoju produktów, optymalizacji procesów statystycznych. Polityka redakcyjna pisma przewiduje publikacje prac o charakterze ogólnym. Zagadnienia poruszane w czasopiśmie to\: • chemia żywności • mikrobiologia i bezpieczeństwo żywności • toksykologia żywności • surowce żywności • inżynieria żywności • właściwości fizyczne żywności • nauki sensoryczne • jakość żywności • zdrowie i odżywianie • żywność i biofizyka. Na stronie dostępne są spisy treści i abstrakty oraz niektóre pełne teksty artykułów od roku 1992. Wszystkie pełne teksty artykułów dostępne są dla subskrybentów. Strona zawiera informacje na temat zakresu pisma i wskazówki dla autorów."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information