Filters

Search for: [Abstract = "QualityLowInputFood jest projektem badawczym, finansowanym przez UE, w którym prowadzono badania, na temat realnych i dostrzeganych problemów i korzyści ze zmniejszenia lub pomijania substancji stosowanych w produkcji rolnej, takich jak\: pestycydy, nawozy mineralne, i stymulatory wzrostu, przy jednoczesnym zapewnieniu odpowiedniego i bezpiecznego zaopatrzenia w żywność. Projekt koncentruje się na konsumentach jak i producentach. Celem projektu była poprawa jakości, zapewnienie bezpieczeństwa i obniżenie kosztów w łańcuchu dostaw żywności poprzez badania, rozpowszechnianie informacji i szkolenia. Projekt został zainicjowany w 2004 roku. Badania prowadziło więcej niż trzydzieści jeden instytucji badawczych, przedsiębiorstw i uczelni w całej Europie i poza nią. Na stronie WWW projektu opisane są badania i prowadzona współpraca w tej dziedzinie, możliwy jest też dostęp do biuletynów. Dostępna jest duża biblioteka raportów, a także linki do innych zasobów. Projekt QualityLowInputFood zakończył się w kwietniu 2009 roku."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information