Filters
  • Collections
  • File type
  • Content format
  • Date

Search for: [Abstract = "The European Food Information Council \(EUFIC\) \- Europejska Rada Informacji o Żywności jest organizacją typu non\-profit, która dostarcza potwierdzonych naukowo informacji dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności oraz powiązań między sposobem żywienia a stanem zdrowia w sposób zrozumiały dla konsumentów. Adresatem tych informacji są media, osoby zawodowo związane z ochroną zdrowia i żywieniem, edukatorzy oraz liderzy opinii. W odpowiedzi na zwiększające się zapotrzebowanie społeczne na godną zaufania i opartą o podstawy naukowe wiedzę na temat jakości żywieniowej i bezpieczeństwa żywności, głównym celem EUFIC jest omawianie tych problemów oraz zwiększenie świadomości konsumentów, którzy mogą spełniać aktywną rolę w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności oraz dokonywaniu zbilansowanych i zdrowych wyborów żywieniowych. Wszystkie materiały publikowane przez EUFIC są objęte oceną członków Naukowego Komitetu Doradczego \(ang. Scientific Advisory Board \- SAB\). Komitet ten składa się z grupy uznanych międzynarodowych ekspertów, którzy doradzają EUFIC w prowadzeniu programów informacyjnych i komunikacyjnych, zapewniając, że wszystkie materiały są poprawne metodologicznie w oparciu o dane naukowe. EUFIC bierze aktywny udział w inicjatywach europejskich wraz z Dyrektoriatem Generalnym ds. Badań Naukowych oraz Dyrektoriatem Zdrowia i Ochrony Konsumentów. Uczestniczy w wielu projektach badawczych jako partner upowszechniający ich wyniki."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information