Filters
  • Collections
  • File type
  • Content format
  • Date

Search for: [Abstract = "The Journal of Cereal Science zostało założone w 1983 roku w celu zapewnienia międzynarodowego forum dla publikacji oryginalnych prac naukowych, obejmujących wszystkie aspekty nauk o zbożach związanych z funkcjonalnością i właściwościami odżywczymi zbóż i ich produktów pochodnych. Czasopismo publikuje również artykuły krytyczne i przeglądowe na temat oceny, stanu i przyszłych kierunków badań w konkretnych dziedzinach nauki o zbożach oraz komunikaty o obecnych istotnych postępach w badaniach. Publikowane artykuły dotyczą\: składu i analizy ziaren zbóż w odniesieniu do jakości końcowego wykorzystania\; morfologii, biochemii, biofizyki ziaren zbóż, ich istotnych właściwości żywieniowych\; struktury i właściwości fizykochemicznych i składników odżywczych składników ziaren zbóż takich jak polisacharydy, proteiny, oleje, enzymy, witaminy i minerały, przechowywania zbóż i ich pochodnych, wpływu na jakość, wartości odżywczych, genetykii patologii zbóż, produktów przemysłowych \(np. pochodnych skrobi, syropów, koncentratów białkowych\) z ziaren zbóż i ich technologii, genomiki. Na stronie wydawcy dostępne są spisy treści i abstrakty artykułów. Dostęp do pełnych tekstów jest możliwy za opłatą, lub dla subskrybentów."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information