Filters
  • Collections
  • File type
  • Content format
  • Date

Search for: [Abstract = "Mikrobiologia żywności jest tematem coraz bardziej popularnym wśród opinii publicznej. Obecnie dużo mówi się o modyfikacji genetycznej roślin, bezpieczeństwie żywności, pakowaniu. Trzy\-tomowa encyklopedia Encyclopedia of Food Microbiology, zbiera informacje popularnonaukowe o tym jak jest produkowany ser, ale także dla specjalistów szukających informacji na temat skuteczności ultradźwięków w zabijaniu salmonelli na skórze kurczaka. Zakresem encyklopedia obejmuje wszystkie aspekty mikrobiologii żywności i bezpieczeństwa, w tym produkcji żywności, technik przetwarzania, zabiegów na żywności, kontroli jakości, HACCP, higieny, zanieczyszczenia oraz kwestie przechowywania. Encyklopedia zawiera ponad 400 artykułów \(każdy po ok. 4000 słów\), których autorami są światowi eksperci. Każde hasło encyklopedyczne zaczyna się od ogólnego wprowadzenia, zrozumiałego dla laików, a następnie zawiera bardziej szczegółowe informacje dla specjalisty. Hasła zawierają własne tabele, obrazy oraz bibliografię. Encyclopedia of Food Microbiology jest niezbędna w każdej bibliotece wspierającej przemysł spożywczy i pokrewne dziedziny badawcze. Niektóre artykuły udostępniane są w wersji on\-line przez Spółkę Knovel po zalogowaniu."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information