Filters

Search for: [Abstract = "Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego jest jedynym pełnoprawnym reprezentantem środowiska hodowców i producentów bydła mięsnego w Polsce. Utworzony został w 1994 roku na skutek oddolnego ruchu hodowców i producentów bydła mięsnego w celu decentralizacji i uspołecznienia hodowli bydła. Związek reprezentuje prawa i interesy hodowców i producentów bydła mięsnego. Jest organizacją niezależną, dobrowolną i samorządną zrzeszającą ok. 950 członków. Są to hodowcy indywidualni, gospodarstwa państwowe, spółki Skarbu Państwa i prywatne, gospodarstwa spółdzielcze i dzierżawione. Związek bezpośrednio współpracuje z organizacjami powiązanymi z hodowlą bydła w kraju i za granicą. Od 2002 roku Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego jest jedynym w Polsce podmiotem upoważnionym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi do prowadzenia ksiąg i oceny bydła ras mięsnych następujących ras\: Angus red and Black, Blond d’Aquitaine, Charolaise, Galloway, Highland cattle, Hereford, Limousine, Marchigiana, Piemontese, Salers, Siemental i Welsh black. Na stronie internetowej znaleźć można informacje o organizacji i jej działalności, władze, dane kontaktowe, informacje o kongresach, spotkaniach, targach, rynku mięsnym w Polsce."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information