Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego

Date:

cop. 2011

Title version:

PZHiPBM

Publisher:

Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego

Place of publication/creation:

Warszawa

Abstract:

Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego jest jedynym pełnoprawnym reprezentantem środowiska hodowców i producentów bydła mięsnego w Polsce. Utworzony został w 1994 roku na skutek oddolnego ruchu hodowców i producentów bydła mięsnego w celu decentralizacji i uspołecznienia hodowli bydła. Związek reprezentuje prawa i interesy hodowców i producentów bydła mięsnego. Jest organizacją niezależną, dobrowolną i samorządną zrzeszającą ok. 950 członków. Są to hodowcy indywidualni, gospodarstwa państwowe, spółki Skarbu Państwa i prywatne, gospodarstwa spółdzielcze i dzierżawione. Związek bezpośrednio współpracuje z organizacjami powiązanymi z hodowlą bydła w kraju i za granicą. Od 2002 roku Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego jest jedynym w Polsce podmiotem upoważnionym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi do prowadzenia ksiąg i oceny bydła ras mięsnych następujących ras: Angus red and Black, Blond d’Aquitaine, Charolaise, Galloway, Highland cattle, Hereford, Limousine, Marchigiana, Piemontese, Salers, Siemental i Welsh black. Na stronie internetowej znaleźć można informacje o organizacji i jej działalności, władze, dane kontaktowe, informacje o kongresach, spotkaniach, targach, rynku mięsnym w Polsce.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE002435

Language:

pol ; eng

KBN:

Zootechnika

UKD:

636 Zootechnika

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:216156

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Mar 8, 2022

In our library since:

Feb 1, 2013

Number of object content hits:

28

Number of object content views in HTML format

9

All available object's versions:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/227643

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information