Obiekt

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Tytuł: Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego

Data:

cop. 2011

Wariant tytułu:

PZHiPBM

Wydawca:

Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego

Miejsce wydania/powstania:

Warszawa

Abstrakt:

Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego jest jedynym pełnoprawnym reprezentantem środowiska hodowców i producentów bydła mięsnego w Polsce. Utworzony został w 1994 roku na skutek oddolnego ruchu hodowców i producentów bydła mięsnego w celu decentralizacji i uspołecznienia hodowli bydła. Związek reprezentuje prawa i interesy hodowców i producentów bydła mięsnego. Jest organizacją niezależną, dobrowolną i samorządną zrzeszającą ok. 950 członków. Są to hodowcy indywidualni, gospodarstwa państwowe, spółki Skarbu Państwa i prywatne, gospodarstwa spółdzielcze i dzierżawione. Związek bezpośrednio współpracuje z organizacjami powiązanymi z hodowlą bydła w kraju i za granicą. Od 2002 roku Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego jest jedynym w Polsce podmiotem upoważnionym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi do prowadzenia ksiąg i oceny bydła ras mięsnych następujących ras: Angus red and Black, Blond d’Aquitaine, Charolaise, Galloway, Highland cattle, Hereford, Limousine, Marchigiana, Piemontese, Salers, Siemental i Welsh black. Na stronie internetowej znaleźć można informacje o organizacji i jej działalności, władze, dane kontaktowe, informacje o kongresach, spotkaniach, targach, rynku mięsnym w Polsce.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE002435

Język:

pol ; eng

KBN:

Zootechnika

UKD:

636 Zootechnika

Format:

text/html

Identyfikator zasobu:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:216156

Źródło finansowania:

Synat

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

8 mar 2022

Data dodania obiektu:

1 lut 2013

Liczba wyświetleń treści obiektu:

28

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie HTML

9

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/227643

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji