Obiekt

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Tytuł: Food Technology

Data:

1999-

Współtwórca:

Swientek, Bob

Wydawca:

Institute of Food Technologists

Miejsce wydania/powstania:

Chicago, IL

Abstrakt:

Food Technology jest czasopismem wydawanym przez Institute of Food Technologists (IFT). Celem redakcji jest przedstawienie informacji na temat rozwoju nowych i ulepszonych źródeł żywności, produktów i procesów, ich właściwego wykorzystania przez przemysł i konsumentów, ich skutecznej regulacji przez agencje rządowe. Publikowane artykuły i felietony dotyczą wszystkich aspektów żywności, od uprawy i zbioru do produkcji, dystrybucji i konsumpcji. Tematy publikacji obejmują automatyzację, biochemię, biologię, biotechnologię, chemię, trendy konsumenckie, edukację, analizy energetyczne, inżynierię, doświadczenia, bezpieczeństwo żywności, gastronomię, składniki żywności, etykietowanie, analizy laboratoryjne, zarządzanie, marketing, mikrobiologię, nanotechnologię, żywienie i zdrowie, pakowanie, kontrolę zanieczyszczeń, przetwarzanie, rozwój produktów, zapewnienie jakości, rozporządzenia, zarządzanie łańcuchem dostaw oraz zrównoważony rozwój. Strona umożliwia dostęp do pełnych tekstów w aktualnym wydaniu. Dostęp do poprzednich edycji jest możliwy dla subskrybentów. Artykuły są w formacie PDF.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE001892

Język:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Identyfikator zasobu:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:187285

Źródło finansowania:

Synat

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

26 paź 2023

Data dodania obiektu:

14 lis 2012

Liczba wyświetleń treści obiektu:

28

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie HTML

15

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/198388

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Food Technology 26 paź 2023
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji