Obiekt

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Tytuł: Encyclopedia of Food Microbiology

Wariant tytułu:

Encyclopedia of Food Microbiology, Volumes 1-3

Wydawca:

Elsevier

Abstrakt:

Mikrobiologia żywności jest tematem coraz bardziej popularnym wśród opinii publicznej. Obecnie dużo mówi się o modyfikacji genetycznej roślin, bezpieczeństwie żywności, pakowaniu. Trzy-tomowa encyklopedia Encyclopedia of Food Microbiology, zbiera informacje popularnonaukowe o tym jak jest produkowany ser, ale także dla specjalistów szukających informacji na temat skuteczności ultradźwięków w zabijaniu salmonelli na skórze kurczaka. Zakresem encyklopedia obejmuje wszystkie aspekty mikrobiologii żywności i bezpieczeństwa, w tym produkcji żywności, technik przetwarzania, zabiegów na żywności, kontroli jakości, HACCP, higieny, zanieczyszczenia oraz kwestie przechowywania. Encyklopedia zawiera ponad 400 artykułów (każdy po ok. 4000 słów), których autorami są światowi eksperci. Każde hasło encyklopedyczne zaczyna się od ogólnego wprowadzenia, zrozumiałego dla laików, a następnie zawiera bardziej szczegółowe informacje dla specjalisty. Hasła zawierają własne tabele, obrazy oraz bibliografię. Encyclopedia of Food Microbiology jest niezbędna w każdej bibliotece wspierającej przemysł spożywczy i pokrewne dziedziny badawcze. Niektóre artykuły udostępniane są w wersji on-line przez Spółkę Knovel po zalogowaniu.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE001917

Język:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Identyfikator zasobu:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:187323

ISSN:

9780122270703 ; 9780080523590

Źródło finansowania:

Synat

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

8 mar 2022

Data dodania obiektu:

15 lis 2012

Liczba wyświetleń treści obiektu:

45

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie HTML

19

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/198431

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Encyclopedia of Food Microbiology 8 mar 2022
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji