Obiekt

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Tytuł: Polska Izba Mleka

Data:

cop. 2011

Wydawca:

Polska Izba Mleka

Miejsce wydania/powstania:

Białystok

Abstrakt:

Misją Polskiej Izby Mleka (PIM) jest współpraca członków i partnerów PIM na rzecz rozwoju, kreowania pozytywnego wizerunku i promocji polskiego mleczarstwa w Polsce i poza jej granicami. Polska Izba Mleka pragnie być strategicznym partnerem polskiego mleczarstwa, krajowych i unijnych instytucji i agend rządowych działających na rzecz rozwoju mleczarstwa. Obszary działalności Izby są następujące: 1. Działania lobbingowe na rzecz polskiego mleczarstwa (opiniowanie aktów pranych dotyczących polskiego sektora mleczarskiego; wychodzenie z inicjatywą ustawodawczą; monitorowanie zmian w zakresie uregulowań dotyczących sektora mleczarskiego; ścisła współpraca z Komisją Europejską oraz krajowymi instytucjami rządowymi; sporządzanie analiz, ocen, opinii i wniosków z zakresu produkcji mleczarskiej oraz rynku mleczarskiego i przedstawienie ich organom administracji rządowej i samorządu terytorialnego). 2. Działania zwiększające innowacyjność (współpraca z placówkami naukowo-badawczymi; stymulowanie potencjału innowacyjnego członków PIM; tworzenie i wdrażanie innowacyjnych rozwiązań technologicznych, dyfuzja nowych rozwiązań; utworzenie i rozwój zaplecza badawczego działającego na potrzeby Izby i jej członków). 3. Promocja i umacnianie polskiego mleczarstwa (promocja marki Izby i jej członków, sukcesów i projektów realizowanych w ramach Izby; promocja spożycia mleka i jego przetworów; udział w konferencjach, targach i innych wydarzeniach branżowych w kraju i zagranicą; nawiązanie kontaktów gospodarczych i kooperacyjnych na rzecz i w imieniu Polskiej Izby Mleka). 4. Internacjonalizacja działań Polskiej Izby Mleka (zwiększenie potencjału i oferty członków Izby na rynkach zagranicznych; uczestnictwo w międzynarodowych projektach). 5. Doskonalenie kwalifikacji członków Polskie Izby Mleka oraz podmiotów zależnych; pozyskiwaniem szeroko pojętej wiedzy niezbędnej do rozwoju członków Izby; oparcie się na dziedzinach nie związanych z kwalifikacjami zawodowymi, np. nowoczesne zarządzanie, logistyka, prawo własności intelektualnej, transfer technologii, finansowanie innowacji itp. Na stronie internetowej znaleźć można informacje o Izbie jej działalności, władzach, dane kontaktowe, informacje o kongresach, spotkaniach, targach, aktualności rynkowe.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE002397

Język:

pol

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Identyfikator zasobu:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:203258

Źródło finansowania:

Synat

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

8 mar 2022

Data dodania obiektu:

21 gru 2012

Liczba wyświetleń treści obiektu:

35

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie HTML

16

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/214621

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Polska Izba Mleka 8 mar 2022
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji